woning-bouw-alu-kozijnen

Aluminium Kozijnen

 

Een uiterst nieuwe en interessante stof voor kozijnen is aluminium. Deze metaalsoort ondergaat na zijn winning uit de grond allerlei productieprocessen voor het het aluminium wordt dat wij kennen.

Aluminium kozijnen worden gezien als elegante, gestroomlijnde en vooral moderne kozijnen.

Voordelen aluminium kozijnen

Allereerst is aluminium een duurzame stof. Nog langer dan hout en kunststof gaat een aluminium kozijn mee en het sterke materiaal slijt ook nauwelijks door de jaren heen.

Dit zorgt er ook voor dat er nauwelijks onderhoud nodig is. Er zijn specifieke schoonmaakmiddelen voor aluminium, maar water en een klein sopje zijn ook voldoende. Aluminium is niet elektrostatisch en trekt daarom geen vuil of vocht aan. Tevens kan het aan het eind van zijn leven worden gerecycled.

Een andere belangrijke eigenschap van aluminium is dat het goed warmte vasthoudt. Dit zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast is het materiaal uiterst geluidsisolerend en wordt om die reden geprezen in drukke steden en straatjes.

Uw aluminium kozijnen kunt u helemaal naar uw smaak maken in diverse stijlen, kleuren en vormen, wat het erg uniek maakt. Het voordeel hierbij is dat u het niet meer hoeft te verven. U kunt qua structuur bijvoorbeeld kiezen voor hout, metallic en lakanodisatie. Ook kunt u kiezen voor dof, glans of metaaltinten. Dit draagt bij aan de elegante en gladde uitstraling van het materiaal.

Tot slot is aluminium zeer inbraakveilig, aangezien het door zijn ijzersterke eigenschap een goede barrière biedt voor inbrekers.

Twee nadelen van aluminium

Ten eerste mag aluminium niet met veel andere soorten materialen in aanraking komen. Dit zijn bijvoorbeeld cement, hout, kalk, koper, lood en staal, behalve roestvrij staal.

Deze materialen kunnen gaan roesten wat effect heeft op de staat van aluminium. Dit probleem wordt zoveel mogelijk verholpen door een extra laag aan te brengen op het materiaal.

Ten tweede moeten aluminium kozijnen eens in de zoveel jaar een goed reinigende onderhoudsbeurt krijgen. Ze worden hierbij geconserveerd en grondig schoongemaakt. Dit brengt dan ook onderhoudskosten met zich mee.

Kosten van aluminium

Aluminium is een arbeidsintensief materiaal en moet veel processen ondergaan om tot het kozijn in uw huis te komen. Dit maakt het ook een relatief dure keuze, waardoor houten en kunststof kozijnen een aantrekkelijkere optie kunnen lijken. Daarnaast zijn er ook nog kosten aan aluminium kozijnen verbonden door het grondige onderhoud wat erbij komt kijken.

Kom voor uw Aluminium kozijnen naar Woning-bouw.net!

Aluminium kozijnen zijn uiterst duurzaam, warmte- en geluidsisolerend, hebben een lange levensduur en zijn helemaal naar uw eigen smaak en voorkeur aan te passen op het gebied van kleur, stijl en vorm.

Kies nu voor het moderne en ijzersterke aluminium in de kozijnen van uw huis en laat deze met precisie installeren en onderhouden door de specialisten van Woning-bouw.net!

ALUMINIUM KOZIJNEN GEPLAATST BIJ ZEELAND

 

WIJ HEBBEN GROOT ASSORTIMENT ALUMINIUM KOZIJNEN:

ALUMINIUM STEELLOOK KOZIJNEN

 • Driekamer profiel
 • Diepte van de kozijn: 90mm
 • beglazing standart HR++ of HR+++

 

DECALO 110mm STEEL LOOK

 • Steel look systteem
 • profieldiepte 110mm (verdiept profiel)
 • beglazing standart HR++ of HR+++

 

DECALO 88MM STANDART

 • Profieldiepte 83mm (plat profiel)
 • hoge waterbestendigheid parameters 2400 Pa

 

IMPERIAL

 • Goedkope prijs
 • Goed thermische isolatie Uf vanaf 1,57W/M2K
 • Profieldiepte 65mm (plat profiel )

 

 

 

Interesse gewekt?

Aluminium kozijnen bieden betrouwbaarheid, isolatie voor warmte en geluid, inbraakveiligheid en zijn uiterst duurzaam, neem het nu in huis.

Contactgegevens

Allround Bouwbedrijf Woning-Bouw

Melbournestraat 74A
3047BJ Rotterdam
planning@woning-bouw.net
+31636382632

30c2dc22-ade6-465a-90d8-760e6914c588
0-02-0a-e5a2bdc84002202ed335d25f7e7e885f45ba5b52b328925381d27bed62816134_1c6d9d246c8584
3090f209-0760-443d-97e0-0cb032dd03d0

Configurator

Window4u-ico