woning-bouw-houten-kozijnen-header

Houten Kozijnen

Hout is een veelgebruikt materiaal voor kozijnen voor alle ramen in huis. Het makkelijk te bewerken, natuurlijke materiaal wordt al eeuwen gebruikt en blijft één van de favorieten. Waarom zou u kiezen voor houten kozijnen?

Duurzaam

Als er rekening gehouden wordt met het kappen van bomen en vervoeren van hout is het materiaal weinig schadelijk voor het milieu. Tevens is hout erg makkelijk te hergebruiken en repareren en voor de winning van hout is weinig energie nodig. Dit is ook een reden dat hout voor allerlei onderdelen van huizen gebruikt wordt.

Lange levensduur

Aangezien kozijnen op veel plekken in huis geplaatst moeten worden om het huis van voldoende natuurlijk zonlicht te voorzien, is dit ook voor de meeste mensen een grote investering. Het is dan ook wel de bedoeling dat deze investeringen voor langere tijd mee kunnen gaan. Bij de keuze voor een houten kozijn wordt deze lange levensduur aan u gegarandeerd. Hout is een sterk materiaal en is door zijn compacte structuur goed bestand tegen zeer zware weersomstandigheden. Echter, ook dit natuurlijke materiaal vereist enige onderhoud. Het is vooral van belang een goede verf te kiezen. Hierdoor kan één keer schilderen voor zes tot acht jaar meegaan.

Makkelijk te bewerken

Naast de lange levensduur en duurzaamheid van houten kozijnen is hout ook een zeer makkelijk te bewerken materiaal. Als er schade is aan uw houten kozijn, kunt u dit helemaal zelf weer makkelijk opknappen door middel van schuren en opnieuw lakken en verven. Voor andere materialen hebt u veelal de hulp nodig van een expert, wat ook weer reparatiekosten met zich meebrengt. Met hout in uw kozijnen bespaart u dus ook nog geld.

Natuurlijke uitstraling

Als materiaal van de natuur heeft hout ook een aangename, natuurlijke uitstraling. Dit kan door geen enkel ander materiaal nagebootst worden. Hout geeft een warme aanblik en zorgt direct voor meer gezelligheid. Tevens is hout een uniek product, omdat elk kozijn een specifiek houtnerfpatroon heeft.

Optimale isolatie voor warmte en geluid

Hoge isolatie is een andere handige eigenschap van hout. De isolatiewaarde van hout is ook hoger dan kunststof of aluminium kozijnen, wat weer zorgt voor minder energiekosten. Ook zorgen houten kozijnen voor de beste isolatie tegen geluid. Door hun massa treedt er een geluiddempend effect op, waardoor minder lawaai van buiten naar binnen kan komen.

Kom voor uw houten kozijnen naar Woning-bouw.net!

Houten kozijnen zijn duurzaam, makkelijk te bewerken, warmte- en geluidsisolerend en hebben een natuurlijke uitstraling en een lange levensduur. Laat het niet meer op zich wachten en laat nu uw houten kozijnen installeren door onze specialisten bij Woning-bouw.net!

Interesse gewekt?

Ga nu voor duurzame, mooie en zeer praktische houten kozijnen voor in uw huis.

Geef uw woning een natuurlijke uitstraling en een warme sfeer.

Contact opnemen

Contactgegevens

Kozijnen en gevelelementen Woning-Bouw

Overschieseweg 102
3044EH Rotterdam
kozijnen@woning-bouw.net
+31636382632

7592bf1e-2470-4886-818e-4f3b87530aac
IMG-20200619-WA0005
Holenderski przylgowy 2
SAM_2801
IMG-20200619-WA0001
2705c4fa-5b5e-48d1-949b-3324df78d22f
6caf9cd8-a87b-475d-ba49-427b22bbf1f4

Configurator

Window4u-ico